Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
• 2 eieren
• 1 eidooier
• 125 g boter
• 125 g pure chocolade
• 60 g suiker
• 20 g bloem
*eventueel rood fruit, slagroom of vanille-ijs voor het serveren

Benodigdheden:
kom*, steelpannetje*, pollepel*, mixer, meelzeef*, ramekins* of bakringen*, bakpapier, bakplaat*, spatel*, snijmesje*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter met de chocolade au bain marie.
  3. Roer de gesmolten chocolade glad en laat een beetje afkoelen.
  4. Ondertussen klop je de eieren en de dooier samen met de suiker tot je een schuimige, dikke massa hebt.
  5. Roer het chocolademengsel door de eieren.
  6. Meng de gezeefde bloem hier voorzichtig door.
  7. Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.
  8. Beboter en bebloem de ramekins (of bakringen).
  9. Verdeel het mengsel over 4 ramekins (of bakringen). Tip: als je bakringen gebruikt, bedek je de bakplaat met bakpapier.
  10. Zet de ramekins 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van het chocoladedeeg net gestold is.
  11. Haal de moelleux uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen. (Als je bakringen gebruikt: haal de moelleux met een spatel van de bakplaat en  zet ze op een bordje. Haal de ringen voorzichtig weg, snij eventueel met een mesje de randjes los.)
  12. Serveer met wat rood fruit, geklopte slagroom of vanille-ijs.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.