Stamppot van zoete aardappel, met rucola, geitenkaas en pijnboompitten

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 4 grote zoete aardappels (ca. 1,5 kg), geschild en in stukken
• olijfolie*
• sap van ½ limoen
• 150 gr rucola
• 200 gr zachte geitenkaas, in stukjes
• 150 gr pijnboompitten
• versgemalen zwarte peper*, zeezout*
• tuinkers of andere groentekiemen

Benodigdheden: schilmesje*, kookpot/pan, koekenpan*, houten lepel*, pureestamper*
*verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook met wat zout.
  2. Kook de zoete aardappel in ongeveer 10-15 minuten zacht, giet af.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  4. Stamp de zoete aardappel fijn met een pureestamper.
  5. Meng er een beetje limoensap door en een scheutje olijfolie.
  6. Schep de rucola erdoor.
  7. Meng de helft van de geitenkaas door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep de stamppot op de borden. Verdeel de rest van de geitenkaas erover. Bestrooi met de pijnboompitjes en wat groentekiemen.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/