Kruidenboter met eetbare bloemen

Kruidenboter met eetbare bloemen

Ingrediënten:
• 125 g roomboter
• fleur de sel*, naar smaak
• versgemalen zwarte peper, naar smaak
• 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
• 2 eetlepels eetbare bloemen, fijngehakt



Benodigdheden: kom*, snijmesje*, snijplank*, huishoudfolie
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  2. Schep de kruidenboter op een stukje huishoudfolie en vouw de folie dicht.
  3. Pak de folie aan de uiteinden vast en rol de boter heen en weer tot er een rolletje ontstaat.
  4. Bind de huishoudfolie dicht en knip de uiteinden af.
  5. Laat de boter een uurtje in de koelkast opstijven.
  6. Snij de kruidenboter in plakjes en serveer bv. bij gegrilde vis of vlees, een gepofte aardappel of op een stukje stokbrood.
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille