Mueslibrood

Ingrediënten:
• 7 g droge gist*
• 300 ml melk
• 2 el honing
• 300 g tarwebloem
• 100 g speltbloem
• 2 el hazelnootolie
• snufje zout*
• 200 g muesli met gepofte quinoa en framboos + handvol voor afwerking
• lepel water

Benodigdheden: steelpan*, mengkom*, theedoek*, broodbakvorm 1L*, bakkwastje*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de gist en honing in oplossen. 
  2. Meng beide soorten bloem in een ruime kom met het zout en kneed er ook de hazelnootolie door. 
  3. Giet er langzaam het gistmengsel bij en kneed met de hand tot een homogeen deeg. 
  4. Kneed er ook de muesli door en maak een bol van het deeg.
  5. Bestuif een glazen kom met bloem en leg het deeg erin.
  6. Dek af met een vochtige theedoek en laat 3 à 4 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek tot het deeg in volume is verdubbeld.
  7. Kneed het deeg opnieuw en verdeel het over een ingevette en bebloemde bakvorm.
  8. Laat het deeg nog 1 uur rijzen in de bakvorm. 
  9. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  10. Strijk het brood in met wat water en verdeel er nog een handvol muesli over. 
  11. Laat het brood 20 minuten bakken in het midden van de oven. Het brood is klaar als je op de onderzijde klopt en het ‘hol’ klinkt.
  12. Laat het mueslibrood afkoelen op een taartrooster en bewaar het in een schone theedoek.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.