Kip met gekonfijte citroen en olijven uit de Romeinse pot

Kip met gekonfijte citroen en olijven uit de Romeinse pot

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1 hele kip, in stukken gesneden
• 4 el Ras el hanout*
• 4 grote uien, geschild en grof gesneden
• 2 teentjes look, geschild en doormidden gesneden
• 4 gekonfijte citroenen, doormidden gesneden
• 10 grote groene olijven, doormidden gesneden
• 200 ml water
• 100 g orzo
• handvol platte peterselie
• olijfolie*
• zeezout*
• versgemalen zwarte peper*

    Benodigdheden:Romeinse pot, braadpan*, pollepel*, kookpot/pan, zeef*,
    *deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


    Bereiding:

    1. Leg de Romeinse pot in water tot hij helemaal onder staat en laat hem ca. 15 minuten staan. Zo neemt het poreuze aardewerk vocht op, dit wordt later omgezet in stoom.
    2. Verwarm de oven voor op 220°C.
    3. Kruid de stukken kip met 2 el ras el hanout kruiden.
    4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de stukken kip goudbruin aan.
    5. Voeg er de uien en de look bij en bestrooi met de rest van de ras el hanout. Laat eventjes mee kleuren.
    6. Doe alles in de Romeisne pot samen met de gekonfijte citroenen, de groene olijven en het water.
    7. Zet de Romeinse pot 1,5 uur in de voorverwarmde oven.
    8. Kook intussen de orzo gaar in gezouten water.
    9. Giet af en meng er wat olijfolie onder. Kruid af met peper en zout en bestrooi met wat versgehakte platte peterselie.
    10. Serveer bij de geurige kip (dit kan zowel warm als koud).

    Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.