Köfte van lamsvlees met yoghurtdip

Köfte van lamsvlees met yoghurtdip

Voor 8 spiesjes

Ingrediënten:
• 400 g lamsgehakt
• 2 teentjes look, fijngeraspt
• 1 à 2 tl Thaise rode currypasta (naar smaak)
• 150 g Griekse yoghurt
• 2 Granny Smith appels
• 1 tl witte wijnazijn
• olijfolie*
• peper en zout*

Benodigdheden: kommen*, knoflookpers*, pollepel*, prikkers*, grillpan*, bakpapier, ovenschaal*, rasp*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een kom het lamsgehakt met de teentjes look en de Thaise rode currypasta.
  3. Rol het lamsgehakt tot langwerpige köfte en steek ze op de prikkers.
  4. Zet de grillpan op het vuur met wat olijfolie. Laat de pan goed heet worden.
  5. Bak de köfte kort aan tot ze goudbruin zijn.
  6. Haal ze uit de pan en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal.
  7. Laat ze nog 15 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
  8. Was de appels en rasp ze fijn.
  9. Meng ze in een kom met de Griekse yoghurt en breng op smaak met het witte wijnazijn, peper en zout.
  10. Haal de köfte uit de oven en serveer ze met de yoghurtdip.
 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.