Zoete aardappelfrietjes met kruidenmayonaise

Zoete aardappelfrietjes met kruidenmayonaise

Voor 6-8 personen

Ingrediënten:
• 3 zoete aardappelen
• 1 eidooier
• 1 tl mosterd
• 1 scheutje azijn
1 dl arachide-olie
• verse dragon
• verse peterselie
• peper en zout
• *olijfolie*

Benodigdheden: snijmesje*, theedoek*, bakpapier, bakplaat*, kom*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen).
  3. Snijd ze in frietjes. Tip: laat ze een uur in water weken, je krijgt dan extra krokante frietjes.
  4. Dep de frietjes goed droog en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Besprenkel ze met wat olijfolie en bak ze krokant in de voorverwarmde oven.
  6. Doe de eidooier samen met de mosterd en de azijn in een kom. Klop goed los met een garde.
  7. Schenk er druppelsgewijs al roerend de olie bij en klop tot je een dikke, romige mayonaise hebt.
  8. Voeg er tot slot wat fijngesnipperde dragon en peterselie aan toe.
  9. Kruid af met peper en zout. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.