Griekse pannenkoek met feta

Griekse pannenkoek met feta

Voor 4 pannenkoeken

Ingrediënten:

  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 75 g bloem
  • 150 ml melk
  • plantaardige olie (om te bakken)
  • 300 g verse spinazie, gewassen
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 100 g feta
  • pijnboompitjes, geroosterd
  • versgemalen zwarte peper *


Benodigdheden:
kom*, garde*, koekenpan*, soeplepel*, spatel*, wok*


*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak het pannenkoekenbeslag: meng het losgeklopte ei met de bloem en roer er de melk onder.
  2. Mix het geheel tot een glad beslag.
  3. Doe een scheutje plantaardige olie in een pan en verhit.
  4. Schenk een portie beslag in de pan (eventueel met behulp van een soeplepel).
  5. Draai de pannenkoek om met een spatel als de randen krokant zijn gebakken.
  6. Bak intussen de spinazie met de fijngesnipperde look in de wok met wat olie.
  7. Leg de pannenkoek open op een bord, verdeel er wat gebakken spinazie over en verkruimel er de feta over.
  8. Werk af met de pijnboompitjes en wat versgemalen zwarte peper.

 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.