Pasta

Met onze pasta en mix voor pastasaus tover je altijd iets lekkers op tafel. Bekijk hier al onze bijzondere smaken (en kleuren!) pasta. We wensen je veel kookplezier en smakelijk eten!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Pasta van Dille & Kamille 

Ken je onze heerlijke pasta al? Onze pasta ‘linguine’  is er in 4 verschillende smaken. Er is pasta met inktvisinkt die de ‘linguine’ een mooie zwarte kleur en een lichtzilte ‘zeesmaak’ geeft. Daarnaast hebben we een frisse, kruidige ‘linguine’ met knoflook en basilicum in ons assortiment. Voor een beetje pit kies je voor de pasta ‘linguine’ met chilipeper of de variant met citroen en peper. Deze op traditionele wijze bereide pasta heeft een volle smaak door de verse tarwekiem. Dit is het hart van de tarwekorrel dat veel vitaminen en plantaardige eiwitten bevat.  

Pasta recepten 

Pasta is niet alleen heel erg lekker, maar ook leuk om zelf te maken met onze biologische pastameel van Molen de Vlijt uit Wageningen  . Wil je echt iets bijzonders maken? Bekijk dan dit recept voor ‘pansotti’. De zelfgemaakte pasta vul je deeg met spinazie en pompoen. De walnotensaus die je op het laatst toevoegt, maakt de pansotti nog lekkerder! Of bekijk dit recept voor pastasalade met lekker veel gezonde, groene ingrediënten: doperwten, spinazie, sugarsnaps, munt én onze biologische Pesto alla Genovese (ook vegan verkrijgbaar).  

Pasta maken 

Met de mooie Imperia Titania italiaanse pastamachine van roestvrij staal maakt je zelf verse pasta. De pastamachine heeft een roller voor lasagnevellen, tagliatelle en tagliolini (smalle lintpasta). Wil je ravioli maken? Gebruik dan de roller voor lasagne om deegvellen te maken en gebruik vervolgens onze uitsteekvorm met houten handvat en gekartelde afwerking om ravioli uit te steken.  Ook handig: de ravioliplaat waarmee je zelf maar liefst 12 gevulde raviolikussentjes van 5 x 5 cm te maakt. Snijd hiervoor twee uitgerolde, dunne lappen pastadeeg op maat van de ravioliplaat en leg één lap op de plaat. Druk vervolgens het deeg met de vingers licht aan en schep in elke uitholling een theelepeltje vulling. Leg het tweede vel pastadeeg op de eerste lap en de vulling en druk goed aan. Je maakt de raviolikussentjes van elkaar los door met een deegroller over de vorm te rollen. Handig!