Keukenhulpjes in de praktijk

Dille & Kamille heeft een keukenhulpje voor elk klusje van aardbei-ontkroner, eierprikker, citruspeller, tomaatuitholler tot aan een dunschiller en nog veel meer! Met behulp van onze keukenhulpjes is iedereen een ster in de keuken!

Onze keukenhulpjes, een voorstelrondje:

  1  Aardbei-ontkroner
Met dit hulpje kan je aardbeien makkelijk van hun kroontje ontdoen zonder het vruchtvlees te beschadigen.

  Citruspeller
Met de citruspeller snij je precies diep genoeg in de schil van een citrusvrucht en heb je na het pellen een mooie, gave vrucht. Steek je wijsvinger door de opening van de peller en maak met gelijkmatige druk lange halen van boven naar onder over de vrucht. Hierna is het verwijderen van de schil een eenvoudig klusje.

  3  Meloenbolletjesmaker
Steek deze lepel diep in de meloen en draai hem helemaal rond voor mooie meloenbolletjes. Dit werkt ook in harde boter: hou daarvoor de bolletjesmaker elke keer even onder de koude kraan.

   Champignonsnijder
Snij champignons snel in gelijke plakjes met dit handige hulpje.

  Knoflookpers
Deze stevige knoflookpers heeft voldoende ruimte voor flinke knoflookteentjes

  Tomatenuitholler
Hol tomaten eenvoudig uit met dit handige hulpje.

  Eierprikker
Prik met de eierprikker een gaatje in de ronde kant van het ei, zo zal het niet barsten tijdens het koken.

  Dunschiller
Met deze U-vormige dunschiller kan je aardappels schillen maar ook andere groenten. Ook geschikt om bv. dunne repen komkommer te snijden.

  Uienkam
Deze uienkam is een hulp bij het snijden van uien: door de kam in een halve of hele ui te steken en tussen de tanden door te snijden, krijg je op een eenvoudige manier mooie uiringen van gelijke dikte. Draai de kam een ¼ slag en snij parallel aan de tanden: zo krijg je uisnippers.

  10  Halve maanmes
Met dit halve maan- of wiegemes ('mezzaluna') hak je snel en eenvoudig een grote hoeveelheid verse kruiden, uien etc. Neem beide handvatten vast en wieg het mes over de kruiden heen en weer.