Zo dek je je buitentafel voor een zwoele zomeravond

Heb je een tuin of een flink balkon? Dan kun je gezellig buiten eten! Maak je favoriete maaltijden én dek de tafel precies zoals je wilt. Wij geven je 4 tips om je tafel zomers te dekken!

1. De basis van elke tafel: mooi tafeltextiel

Met een tafelkleed of tafelloper leg je in een keer de basis voor een gezellig aangeklede tafel. Kies voor een kwalitatief tafelkleed van natuurlijk materiaal: onze tafelkleden zijn grotendeels gemaakt van duurzaam, biologisch katoen of linnen. Ze gaan jarenlang mee! Kies voor de juiste maat, het is het mooist als je tafelkleed of -loper wel een stukje over de tafel heen hangt, maar niet teveel. Wil je er placemats bij? Mix en match met printjes en kleuren voor een speels geheel, zoals met deze zomerse placemats van zeegras.


3. Bestek & glazen

De basis ligt op tafel! En of je nu chique gaat koken of lekker barbecueën: leg het bestek neer zoals ‘het hoort’. Oftewel: leg het kleinste bestek voor het voorgerecht aan de buitenkant van je bord, en zo werk je van klein naar groot. Zet vervolgens een wijnglas boven het bord met een waterglas ernaast. Oh ja, en vergeet de servetten niet!

2. Kies je favoriete servies

… Dat tegen een stootje kan! Da’s toch wel handig als je buiten eet. Wij zijn dol op ons nieuwe zomer servies: we hebben de leukste kleuren en printjes, en het is een beter alternatief dan plastic wegwerp servies. 


4. Ons favoriete moment: de finishing touch!

En nu… mag je los met decoratie! Vergeet niet dat je ook schalen met salades en ander lekkers op tafel wilt zetten, karaffen met water en mandjes brood... Deze moeten voor iedereen ook binnen handbereik zijn. Vervolgens maak je het gezellig zomers met lantaarns, kandelaars of een gezellig bosje bloemen. Heb je zin om echt creatief te zijn? Maak gepersonaliseerde naam- of menukaartjes, of leef je uit met een lief cadeautje die je op elk bord legt.

Wij zijn heel benieuwd naar jouw zomerse tafels! Laat je het ons zien met de hashtag #zomermetdille?


Bekijk onze favorieten