Zo dek je je buitentafel voor een zwoele zomeravond

Deze zomer is anders dan anders: we borrelen en dineren wel met vrienden en familie, maar we houden nog steeds gepaste afstand van elkaar. Heb je een tuin of een flink balkon? Dan kun je buiten eten: gezellig en ook nog eens veiliger! En er zitten een heleboel andere voordelen aan: je kunt net zo lang blijven zitten als je zelf wilt, je kunt je favoriete maaltijden maken én je dekt de tafel natuurlijk precies zoals je wilt. Wij geven je 4 tips om je tafel zomers te dekken! 

1. De basis van elke tafel: mooi tafeltextiel

Met een tafelkleed of tafelloper leg je in een keer de basis voor een gezellig aangeklede tafel. Kies voor een kwalitatief tafelkleed van natuurlijk materiaal: onze tafelkleden zijn grotendeels gemaakt van duurzaam, biologisch katoen of linnen. Ze gaan jarenlang mee! Kies voor de juiste maat, het is het mooist als je tafelkleed of -loper wel een stukje over de tafel heen hangt, maar niet teveel. Wil je er placemats bij? Mix en match met printjes en kleuren voor een speels geheel, zoals met deze zomerse placemats van zeegras.


3. Bestek & glazen 


De basis ligt op tafel! En of je nu chique gaat koken of lekker barbecueën: leg het bestek neer zoals ‘het hoort’. Oftewel: leg het kleinste bestek voor het voorgerecht aan de buitenkant van je bord, en zo werk je van klein naar groot. Zet vervolgens een wijnglas boven het bord met een waterglas ernaast. Oh ja, en vergeet de servetten niet!

2. Kies je favoriete servies

… Dat tegen een stootje kan! Da’s toch wel handig als je buiten eet. Wij zijn dol op ons nostalgische emaille servies: we hebben de leukste kleuren en printjes, en het is een beter alternatief dan plastic wegwerp servies. 


4. Ons favoriete moment: de finishing touch!

En nu… mag je los met decoratie! Vergeet niet dat je ook schalen met salades en ander lekkers op tafel wilt zetten, karaffen met water en mandjes brood... Deze moeten voor iedereen ook binnen handbereik zijn. Vervolgens maak je het gezellig zomers met lantaarns, kandelaars of een gezellig bosje bloemen. Heb je zin om echt creatief te zijn? Maak gepersonaliseerde naam- of menukaartjes, of leef je uit met een lief cadeautje die je op elk bord legt.

 

Wij zijn heel benieuwd naar jouw zomerse tafels! Laat je het ons zien met de hashtag #zomermetdille?


Bekijk onze favorieten

 1. Rietje, hittebestendig glas
  Rietje, hittebestendig glas
  1,25
 2. Kiemschaaltje, glas, Ø 13,5 cm
  Kiemschaaltje, glas, Ø 13,5 cm
  9,95
 3. Siroop, vlierbloesem, biologisch, 500 ml
  Siroop, vlierbloesem, biologisch, 500 ml
  6,95
 4. Schaal, emaille, zwart/wit, Ø 21,5 cm
  Schaal, emaille, zwart/wit, Ø 21,5 cm
  7,95
 5. Siroop, rabarber, biologisch, 500 ml
  Siroop, rabarber, biologisch, 500 ml
  6,95
 6. Placemat, zeegras, 45 x 33 cm
  Placemat, zeegras, 45 x 33 cm
  4,95
 7. Rietje, bamboe, 20 cm
  Rietje, bamboe, 20 cm
  0,75
 8. Placemat, bamboe, naturel, 33 x 47 cm
  Placemat, bamboe, naturel, 33 x 47 cm
  3,50
 9. Snijplankje, beukenhout, 19,5 x 9,5 cm
  Snijplankje, beukenhout, 19,5 x 9,5 cm
  2,95
 10. Mix fruitig tafelwater, aardbei/hibiscus/roos
  Mix fruitig tafelwater, aardbei/hibiscus/roos
  10,95
 11. Fruitvliegval, glas
  Fruitvliegval, glas
  7,95
 12. Snijplankje, beukenhout, 30 x 13,5 cm
  Snijplankje, beukenhout, 30 x 13,5 cm
  5,95