DIY: plastic flessen omtoveren tot bloemenvaasjes

Helemaal plasticvrij is best een uitdaging als er zoveel dagelijkse producten verpakt zijn in plastic. De lege plasticflessen die je in huis heb kun je natuurlijk wel hergebruiken en daarmee verduurzamen! Ga creatief aan de slag en geef je flessen een nieuwe functie. Dalí van Zonderzooi maakte voor ons deze vrolijke bloemenvaasjes. Samen willen we jullie inspireren anders naar plastic te kijken.

Wat heb je nodig?

  • Lege plasticflessen
  • Lakverf in verschillende kleuren
  • (Droog)bloemen
  • Kwast

Aan de slag!

  1. Verzamel verschillende oude plastic flessen, bijvoorbeeld van wasmiddel, drinkflessen of zeep en maak ze zeepvrij.
  2. Verwijder de verpakkingen van de flessen. Dit kan je ook doen door ze even te laten weken in een sopje met warm water, dan krijg je de stickers er sneller af. Droog ze daarna goed af.
  3. Verf ze daarna in verschillende kleuren. Ik gebruikte 2 lagen om ze goed dekkend te maken. Laat ze tussendoor goed drogen.
  4. Vul de flessen met water, zet ze op tafel en versier ze met verschillende soorten bloemen. 

Mijn naam is Dalí, ik ben 25 jaar en ben gek op koken, yoga en reizen. Met Zonderzooi inspireer ik mijn lezers om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten en groener te leven. ‘A healthy outside starts from the inside’, dat is mijn motto! Zelf ben ik veel bezig met plasticvrij leven, omdat ik het belangrijk vind om een steentje bij te dragen aan een schoner en mooier milieu. 

Mijn handigste tip is om single-use plastic echt te vermijden, zoals bijvoorbeeld plastic zakjes voor fruit of verpakkingen van gezonde snacks. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we een mooiere wereld maken.”