Konijn met pruimen en Armagnac

Konijn met pruimen en Armagnac

Voor 4 personen

Ingrediënten:
4 konijnenbillen
250 g gedroogde pruimen
200 ml bruine vleesfond
100 ml Armagnac
100 ml water
1 boterham
graantjesmosterd
2 el boter
2 uien, gepeld en fijngesnipperd
peper en zout*

Benodigdheden: gietijzeren kookpot*, pollepel*, vleestang*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Kruid de konijnenbillen met peper en zout en bak ze kort aan met wat boter in een gietijzeren kookpot
  2. Haal de konijnenbillen uit de pot en zet ze opzij.
  3. Doe de fijngesnipperde ui in de kookpot, samen met de gedroogde pruimen en bak kort aan.
  4. Blus met de Armagnac. 
  5. Voeg nadien de vleesfond en het water toe.
  6. Leg de konijnenbillen in de saus. 
  7. Besmeer een boterham met een dikke laag graantjesmosterd en leg deze in de saus. Hij zal oplossen waardoor de saus gaat binden.
  8. Laat minstens 1 uur garen tot het vlees bijna van het bot valt.
  9. Serveer de konijnenbillen met versgemaakte aardappelkroketten.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.