Stoofpeertjes in glühwein

INGREDIËNTEN

• 1 kg kleine stoofperen
• 2 eetl. glühweinkruiden
• ½ fles zachte rode wijn
• 2 kaneelstokjes
• 50 gr lichtbruine (basterd)suiker
• 1 eetl. maïzena

OOK NODIG

dunschiller
• kookpan
• kommetje
pollepel
• serveerschaal

ZO MAAK JE HET

  1. Schil de stoofperen, laat het steeltje zitten. Zet ze rechtop in een pan in een laagje water.
  2. Voeg de glühweinkruiden, suiker, kaneelstokjes en wijn toe zodat de peertjes onder staan en breng aan de kook. Laat ze op heel laag vuur doorkoken totdat ze zacht zijn.
  3. Roer in een kommetje de maïzena met wat water tot een glad papje.
  4. Haal de peertjes uit de pan en houd apart. Voeg de maïzena toe aan het kookvocht en bind al roerend tot een saus. Serveer de peertjes in de saus in een mooie schaal.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.