Hoofdgerechten
Appelroosjes
Deze warme appelroosjes met glazuur zijn de moeite waard om wat eerder voor op te staan. Heerlijk als ontbijt in het weekend of op een vrije dag!
Ingrediënten:
- 3 blikken croissantdeeg (met elk 6 croissants)
- Gesmolten boter
- Bruine suiker
- 3 à 4 appels
- Poedersuiker + water voor het glazuur
Benodigdheden:
- Bakkwastje voor de boter*
- Appelsnijder*
- Snijmesje*
- Ovenschaal*
- Bakpapier
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Rol het croissantdeeg uit en haal de driehoeken los van elkaar.
- Bestrijk de achttien driehoeken met de gesmolten boter en strooi er wat bruine suiker over.
- Gebruik de appelsnijder om van de appels schijfjes te maken. Snij deze daarna in vier stukjes.
- Verdeel de stukjes appel over het deeg en rol de driehoeken vervolgens op als ‘roosjes’.
- Bekleed de ovenschaal met het bakpapier en leg de roosjes er naast elkaar in.
- Bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Maak glazuur van de poedersuiker en een klein beetje water en besprenkel er de appelroosjes mee als ze uit de oven komen.