Amerikaanse pannenkoekjes

Voor ongeveer 12 pannekoekjes

Ingrediënten:
• 200 gr patisseriebloem
• 1 el bakpoeder*
• 1 el vanillesuiker
• 3 dl melk
• 50 gr boter + extra klontje
• 1 ei
• 1 snuifje zout
 150 gr bosbessen esdoornsiroop*


Benodigdheden:  beslagkom*, steelpannetje*, maatbeker*, houten lepel*, garde*, koekenpan*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Neem een beslagkom en meng hierin bloem, bakpoeder, vanillesuiker en een snuifje zout.
  2. Plaats een steelpannetje op een zacht vuur en smelt de boter.
  3. Doe de melk in een maatbeker. Voeg het ei toe en klop los. Schenk de gesmolten boter bij het melkmengsel.
  4. Voeg het mengsel van melk, ei en boter langzaam toe aan de bloem. Mix intussen tot een glad beslag.
  5. Verhit een koekenpan en smeer in met een klontje boter.
  6. Gebruik een kleine pollepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. Maak kleine rondjes van ca. 12 cm diameter.
  7. Bak goudbruin en keer vervolgens om.
    *Serveer met bosbessen en een scheutje ahornsiroop. 

Tip: je kan de bosbessen ook aan het beslag toevoegen en mee bakken

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille