Speltbrood

Ingrediënten:
• 1/2 kg volkoren speltmeel
• 3,5 dl lauwwarm water
• 15 gr gedroogde gist
• 10 gr zeezout*
• 15 ml olijfolie*
• 10 gr vloeibare honing*

Benodigdheden:  theedoek*, bakplaat*, broodbakvorm*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed het deeg gedurende 5 minuten.
  2. Vorm tot een bal en laat het deeg een uur rusten. Dek af met een vochtige theedoek.
  3. Verwarm de oven voor op 210°C.
  4. Leg de deegbal op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat of gebruik een broodbakvorm. 
  5. Bak het brood in ca. 45 minuten gaar. 
  6. Het brood is klaar als je op de onderzijde klopt en het 'hol' klinkt. 
  7. Laat het speltbrood op een rooster afkoelen en bewaar het in een schone theedoek.
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille