Bloeiende bolletjes

Al vanaf januari vind je een uitgebreid assortiment bloembolletjes-in-pot in onze winkels. Je kunt die bolletjes binnen in huis tot bloei laten komen, zo haal je alvast een stukje voorjaar in huis. Zet ze bv. – alleen of met meer tegelijk – in een sierpot of in een mooie bak of schaal. Je vindt bij ons – afhankelijk van het aanbod op de veiling – o.a. verschillende soorten narcisjes, hyacinten, krokussen, blauwe druifjes, tulpen en wat later in het voorjaar de sierlijke kievitsbloemen.
Wanneer het buiten niet meer vriest en het wat beter weer is, kan je de potjes met bollen ook buiten in bv. een bloembak planten, al dan niet samen met andere voorjaarsbloeiers. Heel handig als je eerder in de herfst geen bollen hebt geplant.

 

Gooi je uitgebloeide bloembollen niet weg! Bijna alle soorten bloeien het volgende jaar opnieuw en vormen een grotere plant of breiden zich zelfs uit.
Plant de bollen na de bloei buiten in een bloembak of in de volle grond. Knip uitgebloeide bloemstelen weg, maar laat wel alle blad zitten: hiermee bouwt de bloembol 'kracht' op voor een volgende bloei. Een handige vuistregel voor het planten van bollen: plant bloembollen op een diepte die gelijk is aan ca. drie keer de hoogte van de bol. Daarboven is dan weer plaats voor kleinere bolletjes of andere plantjes.