Pasta met groene groenten, pesto en kerstomaatjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 400 g maïspasta*
• 1 potje pesto alla Genovese*
• 200 g groene asperges, in stukjes van 2 cm
• 200 g snijbonen, in schuine plakjes >
• 100 g (diepvries)erwtjes, geblancheerd
• 1 ui, in halve maantjes
• 200 g broccoli, in kleine roosjes en geblancheerd
• 4 kleine trosjes kerstomaatjes
• een handje Parmezaanschilfers
• olijfolie*
• balsamicoazijn*
• peper en zout*

Benodigdheden: ovenschaal*, kookpot/pan, wok*, houten lepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie en balsamicoazijn. Kruid af met wat peper en zout. 
  3. Zet de schaal 10 à 15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C (tot de tomaatjes beginnen te barsten).
  4. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een wok. 
  6. Bak de ui aan tot die licht glazig is. 
  7. Voeg de snijbonen toe en laat een minuutje meebakken. 
  8. Voeg de asperges toe en laat nog even meebakken tot alles beetgaar is. 
  9. Voeg tot slot de geblancheerde broccoliroosjes en de erwtjes toe. 
  10. Breng op smaak met wat peper en zout.
  11. Schik op elk bord wat van de pasta, verdeel er een beetje pesto over en schik er wat van de groentjes rond. 
  12. Werk af met een trosje tomaatjes en wat Parmezaanschilfers.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u