Komkommersalade

Voor 2 personen

Ingrediënten:
• 1 komkommer
• 1 sjalotje, fijngesnipperd
• 1 rood pepertje, fijngesnipperd (zonder zaadjes)
• 200 ml rijstazijn
• 1 el sesamzaadjes, geroosterd
• 1 el dille, fijngehakt
• ¾ tl zout
• ¾ tl suiker
 

Bereiding:

  1.  Snij de komkommer in fijne plakjes.
  2.  Zet een pan op het vuur en rooster de sesamzaadjes tot ze een lichtbruin kleurtje hebben. 
  3.  Meng alle ingrediënten in een slaschaal tot de komkommerplakjes bedekt zijn met een laagje dressing

Tip: Deze salade smaakt nog beter als je hem even in de koelkast laat ‘rusten’. Zet de afgedekte schaal liefst een uurtje in de koelkast voor het serveren.

 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille