Wortelsalade met fetakaas en kruiden

Voor 2 personen

Ingrediënten:
• 4 dikke wortelen, schoongemaakt en fijngeraspt
• 4 el olijfolie
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• ½ tl karwijzaadjes, fijngemalen
• ¾ tl komijnzaadjes, fijngemalen
• ½ tl paprikapoeder
• ½ tl suiker
• 3 el citroensap
• 2 el platte peterselie, fijngehakt
• 2 el munt, fijngehakt
• 2 el koriander, fijngehakt
• 200 g fetakaas, verkruimeld
• zout

Bereiding:

  1. Bak in een pan de fijngehakte knoflook met de karwij- en komijnzaadjes, paprikapoeder en de suiker in de olijfolie tot ze geuren. Dit duurt ca. 1-2 minuutjes.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap en een snufje zout toe.
  3. Giet de dressing over de worteltjes en meng goed. 
  4. Voeg de gehakte kruiden toe en meng de salade.
  5. Dek de schaal af en zet ze een uurtje in de koelkast.
  6. Bestrooi de salade voor het serveren met de verkruimelde fetakaas
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille