Indiase curry met aardappelen en bloemkool 'Aloo gobi’

Voor 4 personen

Ingrediënten: 

• 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
• 1 bloemkool, in roosjes gesneden
• 100 g erwten (mag uit de diepvries)
• 1 grote ui, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 5 cm gember, geschild en geraspt
• 1 groen chilipepertje, fijngesnipperd
• 1 bosje koriander, grof gehakt
• sap van een 1/2 limoen
• zonnebloemolie
• 1 tl komijnzaadjes
• 1 tl kurkumapoeder
• 2 tl korianderpoeder
• 1/2 tl chilipoeder
• 1 tl garam masala 

Benodigdheden: braadpan*, pollepel*, bakplaat*, alumiumfolie
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de bakplaat in met een beetje boter.
  2. Verwarm een flinke scheut olie in een braadpan en voeg de komijnzaadjes toe. Als de zaadjes beginnen te geuren, voeg je de fijngehakte uien en wat zout toe.
  3. Als de uien glazig zijn, voeg je ook de gember, knoflook en het pepertje toe.
  4. Roer goed door en voeg na een minuut het kurkuma-, koriander- en chilipoeder toe, samen met de garam masala.
  5. Voeg ook de aardappelblokjes en de erwten toe en roer goed door.
  6. Tot slot voeg je de bloemkoolroosjes toe. Meng alles goed zodat alle groenten bedekt zijn met een kruidenlaagje.
  7. Verdeel de curry over de bakplaat, zorg ervoor dat de groenten in een laag liggen en dek af met aluminiumfolie.
  8. Zet in de oven en laat ongeveer een uur garen. Controleer af en toe of de groenten al zacht zijn.
  9. Haal de bakplaat uit de oven als de aardappelen en de bloemkoolroosjes gaar zijn. Besprenkel de curry met een beetje limoensap.
  10. Garneer met de grof gehakte koriander en serveer met witte rijst of (plat)brood.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.