Amerikaanse hamburgers met aardappelwedges

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
• 500 g rundergehakt
• 8 grote aardappels
• 4 pistolets/broodjes
• 1 ei, losgeklopt
• 20 g paneermeel
• 2 tomaten, in plakjes gesneden
• 2 dikke zoete augurken, in plakjes gesneden
• 1/4 kropsla
• 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
• peper, versgemalen*
• zeezout*
• paprikapoeder*
• klontje boter of scheutje (olijf)olie

Benodigdheden: dunschiller*, pan/kookpot, bakplaat*, kom*, hamburgerpers*, grillpan* of koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte partjes, kook deze halfgaar in gezouten water.
  3. Laat de aardappelpartjes afkoelen en meng er wat olijfolie, peper, zout en paprikapoeder door.
  4. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
  5. Maak ondertussen de hamburgers. Meng in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel en wat peper en zout.
  6. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met vochtige handen hamburgers van ca. 1 cm dik (eventueel met behulp van een hamburgerpers).
  7. Leg ze even in de koelkast.
  8. Laat de grillpan goed heet worden. Bestrijk de hamburgers met olie en grill ze 3 tot 4 minuten aan elke kant. (Bakken in de koekenpan kan ook: laat een klontje boter smelten en bak de hamburgers 3 tot 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn.)
  9. Beleg de pistolets/broodjes met een blaadje sla, een hamburger, een schijfje tomaat, een plakje augurk en wat uiringen. Serveer met de aardappelwedges.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.