Risotto met pompoen, geitenkaas en pancetta

Risotto met pompoen, geitenkaas en pancetta

Voor 2 personen

Ingrediënten:

• 400 gram (fles)pompoen, geschild en zonder pitten, in blokjes van 1 – 2 cm
• 200 gram pancetta, in kleine dobbelsteentjes
• 1 grote ui, fijngesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• flinke mespunt chilipoeder*
• paar takjes verse tijm
• olijfolie*
• 50 gram roomboter
• versgemalen zwarte peper
• grof zeezout*
• 1,5 liter kippen- of groentebouillon
• 400 gram Carnaroli* of Arborio rijst
• 100 ml witte wijn
• 50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
• 100 gram geitenkaas, in blokjes van ca. 1 cm
• paar handjes rucola
• tuinkers, als garnering

Benodigdheden: snijmes*, bakpapier, bakplaat*, keukenpapier, kookpot/pan,braadpan*, pollepel voor risotto*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de takjes tijm, chilipoeder, peper en zout. Hou 1 takje tijm apart voor de garnering.
  4. Zet in de oven en rooster de pompoen in ongeveer 25 minuten gaar. Haal uit de oven en zet apart.
  5. Leg de pancetta op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ongeveer 10 minuten in de oven tot deze krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier en hou apart.
  6. Breng de bouillon aan de kook, laat deze zachtjes doorkoken.
  7. Verhit de helft van de roomboter samen met een flinke scheut olijfolie in de braadpan.
  8. Fruit de ui hierin op laag vuur tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en fruit even mee.
  9. Doe de rijst erbij en roer om tot er een glanslaagje om de korrels zit.
  10. Verhit al roerende tot de rijst glazig is en de randen transparant lijken.
  11. Giet de witte wijn in de pan en laat deze volledig verdampen.
  12. Voeg een deel van de bouillon toe tot de rijst onder staat en roer om tot de vloeistof volledig verdampt is.
  13. Blijf beetje bij beetje de bouillon toevoegen en de rijst omroeren gedurende 20-25 minuten tot de rijst beetgaar, ‘al dente’ is. Let op: kook de rijst niet te lang, de rijst gaart nog door.
  14. Haal de pan van het vuur en roer de resterende boter, de Parmezaanse kaas, de helft van de geitenkaas en de geroosterde pompoenblokjes door de risotto. Laat 10 minuten staan.  
  15. Verdeel de risotto over vier borden. Verdeel de rest van de geitenkaas en de uitgebakken pancetta over de risotto.
  16. Garneer met wat tijmblaadjes, plukjes tuinkers en wat rucola. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.