Knapperige granola met noten

Ingrediënten:
• 100 gram havermout
• 50 gram geraspte kokos
• 50 gram zonnebloempitten (of pompoenpitten)
• 3 el sesamzaad
• 50 ml honing*
• 1 tl vanille-extract*
• 1 tl kaneel*
•  zeezout*
• 1 eiwit
• 125 gram walnoten, grof gehakt
• 125 gram pecannoten, grof gehakt

Benodigdheden: bakplaat*, bakpapier, keukenmachine, pollepel*, mengkom*, garde met balletje*

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de havermout, kokos, zonnebloem- of pompoenpitten en het sesamzaad in de keukenmachine tot alles gemalen en goed gemengd is (let op: het moet geen fijn poeder worden).
  4. Voeg de honing, het vanille-extract, de kaneel en een snuf zeezout toe aan het havermoutmengsel en roer door elkaar.
  5. Klop het eiwit schuimig, maar niet helemaal stijf.
  6. Doe de noten bij het eiwit en schep om totdat ze helemaal bedekt zijn met het eiwitschuim.
  7. Voeg ook het havermoutmengsel toe en roer voorzichtig door elkaar zodat alle noten bedekt zijn met de plakkerige havermout.
  8. Verdeel het noten-havermoutmengsel over het bakpapier en spreid uit.
  9. Zet de bakplaat in de oven en bak de notengranola in ongeveer 20 minuten bruin en knapperig.
  10. Haal de granola uit de oven en laat helemaal afkoelen (dit is belangrijk, want zo krijg je knapperige brokken).
  11. Eet de granola naar smaak met kwark, yoghurt, vers fruit en eventueel met nog wat extra honing.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com