Plaattaart met venkel en geitenkaas

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 2 venkelknollen
• 1 el olijfolie*
• 1 tl honing*
• 1 rol vers bladerdeeg
• 200 gram zachte geitenkaas
• 4 el yoghurt
• 1 el citroensap
• 1 el citroenrasp
• mespuntje cayennepeper*
• versgemalen zwarte peper*, zeezout*
• paar blaadjes munt, om te garneren

Benodigdheden: bakplaat*, mesje*, snijplank*, koekenpan*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚ C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Rol het verse bladerdeeg uit tot iets kleiner dan het formaat van de bakplaat.
  4. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Snij de venkelknollen in de lengte doormidden. Bewaar de groene topjes om te garneren.
  6. Snij beide helften in plakken van 1/2 cm dikte.
  7. Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  8. Leg de venkelplakken in de pan en druppel er wat honing over. Bestrooi ze met zout en maal er peper over.
  9. Bak de venkel een paar minuten aan beide kanten.
  10. Meng de geitenkaas met de yoghurt, citroensap, citroenrasp en cayennepeper en voeg zout en peper toe.
  11. Smeer het geitenkaasmengsel met een spatel over het bladerdeeg.
  12. Verdeel de gebakken venkel over het bladerdeeg en druk aan.
  13. Zet de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten mooi gaar en goudbruin.
  14. Haal uit de oven, laat de plaattaart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  15. Garneer met de groene venkeltopjes en muntblaadjes.
  16. Serveer met een groene salade.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com