Chocolade-courgettecake

Voor 6 tot 8 personen

Ingrediënten:
• 1 courgette (ca. 400-500 gr)
• 3 eieren
• 150 ml zonnebloemolie
• boter om in te vetten
• 150 gr witte basterdsuiker
• 250 gr bloem
• 2 el cacao
• fijn zeezout*
• 1,5 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda*
• 1 tl kaneel*
• 1/2 tl versgeraspte nootmuskaat*
• 75 gr rozijnen
• 75 gr grof gehakte walnoten


Benodigdheden:
kommen*, cakevorm*, eierklutser of garde*, rasp*, (houten) lepel*, caketester*, taartrooster*
*Deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven vóór op 180˚ C.
  2. Bekleed een ingevette cakevorm met bakpapier.
  3. Klop de eieren schuimig met de zonnebloemolie en de suiker.
  4. Rasp de courgette fijn.
  5. Doe de geraspte courgette bij het eiersuikermengsel en meng goed door elkaar met een garde of mixer.
  6. Doe de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom en meng door elkaar.
  7. Voeg de droge ingrediënten toe aan het eiermengsel en meng goed door elkaar.
  8. Schep de grof gehakte walnoten, rozijnen en de helft van de chocoladestukjes door het beslag.
  9. Verdeel het beslag over de cakevorm.
  10. Verdeel de rest van de chocoladestukjes hierover.
  11. Zet de cake in de oven en bak in ongeveer 60 minuten gaar.
  12. Prik met de caketester om te kijken of de cake gaar is (als deze er schoon en droog uit komt, is de cake goed).
  13. Laat de cake 5 minuten staan voor je hem uit de vorm haalt.
  14. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com