Couscoussalade met sardientjes, feta en avocado

Ingrediënten:

• 300 gram couscous met saffraan*
• 650 ml groentebouillon
• olijfolie*
• versgemalen zwarte peper*, zeezout*
• 3 stengels bosui, in ringetjes
• 250 gram feta
• 200 gram sardines uit blik, uitgelekt
• 1 avocado, in blokjes
• rasp en sap van 1 limoen
• bosje koriander, de blaadjes, grof gehakt
• bosje munt, de blaadjes, grof gehakt
• 150 gram rucola
• doosje tuinkers

Benodigdheden: kookpot/pan, serveerschaal*, deksel of bord ter grootte van de schaal, fijne rasp*, citroenpers*, pepermolen*, vork en lepel*, koksmes*, snijplank*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Breng in een pan de bouillon aan de kook.
  2. Doe de couscous in een mooie, wijde schaal en schenk hier de kokende bouillon overheen.
  3. Dek de schaal af en laat de couscous ongeveer 8 minuten staan totdat alle bouillon is opgenomen.
  4. Voeg vervolgens een scheut olijfolie toe en roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de bosui-ringetjes, koriander, munt, limoenrasp en -sap door de couscous.
  6. Verdeel de sardientjes in stukjes, schep ze samen met de avocado door de couscous.
  7. Verkruimel de feta over de couscous.
  8. Leg op elk bord wat rucola en schep daar de couscoussalade op. Bestrooi met tuinkers.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/