Couscoussalade met sardientjes, feta en avocado

Ingrediënten:

• 300 gram couscous met saffraan*
• 650 ml groentebouillon
• olijfolie*
• versgemalen zwarte peper*, zeezout*
• 3 stengels bosui, in ringetjes
• 250 gram feta
• 200 gram sardines uit blik, uitgelekt
• 1 avocado, in blokjes
• rasp en sap van 1 limoen
• bosje koriander, de blaadjes, grof gehakt
• bosje munt, de blaadjes, grof gehakt
• 150 gram rucola
• doosje tuinkers

Benodigdheden: kookpot/pan, serveerschaal*, deksel of bord ter grootte van de schaal, fijne rasp*, citroenpers*, pepermolen*, vork en lepel*, koksmes*, snijplank*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 Bereiding:

• Breng in een pan de bouillon aan de kook.
• Doe de couscous in een mooie, wijde schaal en schenk hier de kokende bouillon overheen.
• Dek de schaal af en laat de couscous ongeveer 8 minuten staan totdat alle bouillon is opgenomen.
• Voeg vervolgens een scheut olijfolie toe en roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
• Meng de bosui-ringetjes, koriander, munt, limoenrasp en -sap door de couscous.
• Verdeel de sardientjes in stukjes, schep ze samen met de avocado door de couscous.
• Verkruimel de feta over de couscous.
• Leg op elk bord wat rucola en schep daar de couscoussalade op. Bestrooi met tuinkers.

 Verkrijgbaar bij Dille & Kamille:

bord 4,95
rasp 7,95
pepermolen 29,95
citruspers 16,95

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/

Wil je nog even verder kijken naar andere saladerecepten? Klik hier >