Ontbijtmuffins met speculaaskruiden

Voor 12 muffins

Ingrediënten:

Benodigdheden:

kommen*, spatel*, fijne rasp*, ijsbolknijper*, bakplaat voor 6 muffins*, papieren cakevormpjes*

*verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 175˚ C. Vet de muffinvorm in met wat boter en plaats de papieren cakevormpjes er in. Door de boter blijven de vormpjes mooi op hun plaats.
  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder en speculaaskruiden en zout in een kom.
  • Meng de eieren met het vanille-extract en de citroenrasp in een andere kom. Voeg toe aan de droge ingrediënten.
  • Doe de boter erbij en meng alles tot een mooi beslag.
  • Schep het beslag in de papieren vormpjes. Dat gaat heel handig met een ijsbolknijper!
  • Bestrooi de muffins met grof gehakte amandelen.
  • Bak de muffins 15-20 minuten in de oven.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.