Appel-peer crumble

Voor 4 personen

Ingrediënten:

• 2 appels, geschild en in blokjes
• 100 g frambozen (vers of diepvries)
• 100 g suiker
• 60 g boter
• 85 g bloem
• 50 g havervlokken
• 100 ml slagroom
• 10 g poedersuiker

Benodigdheden: weegschaal*, maatkan*, kom*, mesje*,  snijplank*,  weckpotje tulpvorm*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Doe de suiker, boter, bloem en havervlokken in een kom en meng met je vingertoppen tot kruimels.
  3. Verdeel de frambozen over de weckpotjes. Leg er een laagje appelblokjes op en werk af met de deegkruimels.
  4. Bak de potjes 30 minuten in de oven tot de crumble mooi bruin is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
  5. Klop ondertussen de slagroom lobbig met de poedersuiker.
  6. Schep voor het opdienen wat slagroom op de crumble. Ook lekker met vanille-ijs!
Tip: vul de potjes een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast. Op de dag zelf bak je de crumble af.
 
 
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.