Decoreer je eigen servies


Hallo! Mijn naam is Yvonne Eijkenduijn, ik ben een lifestyle blogger op www.yvestown.com. De komende weken deel ik op de website van Dille & Kamille zelfmaakideeën.



Ik heb best veel servies en het meeste is wit, omdat ik vind dat bijna alle eten er goed uitziet op wit. Ik hou ook van servies met randjes en kantjes, dus heb ik voor Valentijn mijn eigen servies gemaakt. Ik gebruikte hiervoor een porselein-pen wat super makkelijk is en ook echt blijft zitten na een paar wasbeurten in de vaatwasser.

 

Voor de koekjes gebruikte ik de Café-Tasse zakjes met cacaopoeder. Ze smaken echt geweldig, de volgende keer ga ik de bananensmaak proberen.


Het Recept

Ingrediënten:

 300 gram bloem

 100 gram witte basterdsuiker

 250 gram ongezouten boter

 1 zakje (20 gram) Café-Tasse cacaopoeder


Bereidingswijze:

- Meng met de suiker met het cacaopoeder in een kom. Voeg ook de gezeefde bloem toe.

- Wrijf de boter door het bloemmengsel totdat alles grondig gemengd is, en je een mooi glad deeg hebt. 

- Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad (ca. 5 cm dik). Laat het 30 minuten in de koelkast koelen. 

- Verwarm de over voor op 170°C. 

- Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad (ca.1 cm dik). 

- Steek de koekjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

- Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven. 

- Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.



Mijn boodschappenlijstje


1. Katoenen tafelkleed

2. Porselein-pen (o.a. te koop bij Marabu en Pipoos)

3. Extra grote kop

4. Cacaopoeder

5. Ontbijtbord

6. Kom met rood randje