Lamsrollade met abrikozen en dadels

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1,5 kg – 2 kg lamsschouder (ontbeend)
• 1 tl harissapasta
• zeezout*

Voor de vulling:
• 2 stengels bleekselder
• 75 gram gedroogde abrikozen
• 75 gram gedroogde dadels
• 2 teentjes knoflook
• een handvol verse kruiden: munt, platte peterselie, koriander
• een handvol pistachenoten en amandelen

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, knoflookpers*, Santokumes*, kom*, keukentouw*, braadslee*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de selder en snijd in fijne blokjes.
  3. Hak de abrikozen en dadels fijn.
  4. Pers het teentje knoflook uit.
  5. Hak de kruiden en noten en meng in een kom met de selder, de knoflook en de fijngehakte gedroogde vruchten.
  6. Spreid de lamsschouder uit op een snijplank en wrijf het vlees in met de harissapasta en het zeezout.
  7. Verdeel hier de vulling over in een dunne laag.
  8. Vouw de schouder dubbel en bind de rollade rondom rond goed vast met het keukentouw. – Leg de rollade in een braadslee en laat ca. 1 uur bakken in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het gewicht).

Serveer met gebakken krieltjes en roergebakken spinazie.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.