Maastricht

Je vindt ons op het gezellige Sint Amorsplein – midden in de historische binnenstad! Het hart van onze winkel wordt gevormd door de keukenbalie. Hier vind je ons grote assortiment keukenkruiden en specerijen. We geven je graag advies over het gebruik. Ook kan je er je eigen persoonlijke (kruiden)theemelange laten samenstellen en we demonstreren er regelmatig onze keukenhulpjes!

Toe aan een pauze tijdens het winkelen? Geniet in onze thee- en koffiehoek van een stuk zelfgebakken taart of een lekker soepje, neem even tijd voor de krant of laat je inspireren door een van onze kookboeken. Op de vrijdag- en zaterdagochtend serveren wij ook een heerlijk ontbijt! Hier kan je alvast ons menu bekijken.

Onze winkelteams organiseren regelmatig iets leuks: er wordt bv. iets lekkers gemaakt om te proeven, je kunt zien hoe je onze keukenhulpjes kan gebruiken, er is een 'late night shopping' of een gezellige braderie. Klik hier voor alle activiteiten.

Adres

Sint Amorsplein 7
6211 GT Maastricht
tel: 043 303 00 54

Openingstijden

Maandagvan 11u tot 18u
Dinsdagvan 9.30u tot 18u
Woensdagvan 9.30u tot 18u
Donderdagvan 9.30u tot 21u
Vrijdagvan 9.30u tot 18u
Zaterdagvan 9.30u tot 18u
Zondagvan 12u tot 18u
De webwinkel van Dille & Kamille is altijd open

Plattegrond

Waarom je bezoek aan Dille & Kamille niet combineren met een leuk dagje uit? Hieronder vind je enkele tips van het Dille-team in Maastricht:

Wist je dat
… Maastricht één van de oudste steden van Nederland is? Dat zie je meteen als je door de binnenstad wandelt – je komt het ene monument na het andere tegen. Denk alleen al aan de Onze Lieve Vrouwe Basiliek of de Basiliek van Sint Servaas op het Vrijthof. Wil je de stad op een originele manier ontdekken? Ga op stap met een gids, neem de bus voor een rondrit of scheep in voor een boottocht op de Maas!

Bezoek… het Natuurhistorisch Museum in het sfeervolle Jekerkwartier. Hier zie je Bèr, een Mosasaurus die gevonden werd in de mergelgroeve van de Sint-Pietersberg. Dit reusachtige roofreptiel was te groot voor het museumgebouw, en kreeg daarom een ‘glazen huis’ in de museumtuin. Leuk om te bezoeken met kinderen!

Mee naar huis… een echte Limburgse vlaai van de Bisschopsmolen, een origineel cadeautje van bij Festen of een mooi boek van Boekhandel Dominicanen. Deze boekhandel is gevestigd in een indrukwekkende, ruim 700 jaar oude, Dominicaner kerk en werd uitgeroepen tot één van de mooiste ter wereld!

Proef… van allerlei zoetigheden bij Piece Of Cake in de Bredestraat. Cupcakes, taartjes, ontbijt of een high tea op wandelafstand van Dille & Kamille! In eetcafé Sjiek schuif je gezellig aan bij elkaar om te genieten van een goed glas wijn en verse, eenvoudige gerechten uit de regio.

Wandelen… doe je in het Stadspark langs de oude stadsmuren. Of beklim de Sint-Pietersberg voor een prachtig uitzicht over de stad. Je kan bovendien kiezen uit maar liefst 20 verschillende wandelroutes om deze unieke streek op de grens met België te ontdekken.

Slaap… in het gezellige Townhouse Hotel, een betaalbaar designhotel op loopafstand van het centrum en vlakbij het station. Natuurlijk vind je in het Limburgse Heuvelland rond de stad ook prachtige B&B’s, zoals Bed and Breakfast Sint-Antoniusbank in Bemelen. Een gerenoveerde boerderij waar je ’s ochtends kan genieten van een heerlijk ontbijt met zelfgemaakt lekkers en verse eitjes van de eigen kippen.