Madeleines met rozenwater

Voor 30 stuks

Ingrediënten:
• 180 g ongezouten boter
• 4 eieren
• 175 g rietsuiker
• 175 g bloem
• 4 tl bakpoeder*
• snufje zout*
• scheutje rozenwater*
• handvol citroenverbena, fijngesnipperd

Benodigdheden: bakvorm voor madeleines*, steelpan*, pollepel*, garde*, beslagkom*, meelzeef*, theelepel*, caketester*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Vet een bakvorm voor madeleines in en bestuif hem met bloem. 
  3. Smelt de boter op een zacht vuur en laat afkoelen. 
  4. Klop de eieren met de suiker tot een glad beslag. 
  5. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en roer goed door het beslag.
  6. Voeg ook de boter toe en meng door het deeg. 
  7. Doe er een (klein!) scheutje rozenwater en de fijngesnipperde citroenverbena bij en roer goed om.
  8. Vul de vormpjes met een theelepel deeg. 
  9. Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. 
  10. Haal de madeleines uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.