Pommes duchesse met tuinkruiden

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1 kg bloemige aardappelen (bv. bintjes)
• 4 eidooiers
• handvol verse tuinkruiden (bv. bieslook, citroenmelisse, salie...), fijngehakt
• versgemalen peper*
• zeezout*

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, vergiet*, pureestamper*, pureeknijper*, pollepel*, gekarteld spuitmondje*, spuitzak*, spatel*, bakplaat*, bakpapier
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. 
  2. Kook ze gaar in een grote kookpot/pan met gezouten water. 
  3. Giet ze af en stamp ze fijn met een pureestamper (of gebruik de pureeknijper). 
  4. Meng de eidooiers en fijngehakte kruiden onder de puree. 
  5. Kruid af met versgemalen peper en zeezout. 
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Plaats een gekarteld spuitmondje op een spuitzak en spatel er de puree in.  
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit er kleine torentjes puree op (niet te dicht bij elkaar).
  9. Zet de pommes duchesse in de oven tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben (ca. 10 minuten).

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.