Witte chocolademousse met kardemom

Voor 4 personen


Ingrediënten:
• 200 g witte chocolade
• scheutje room
• 1 blaadje gelatine
• 3 eiwitten
• 1,5 dl room
• ½ tl gemalen kardemom*
• szechuan peper 

Benodigdheden: steelpannetje*, kommen*, spatel*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten met een scheutje room en de fijngemalen kardemom.
  2. Laat de gelatine weken in ijskoud water en knijp goed uit. 
  3. Meng de gelatine door de gesmolten chocolade. 
  4. Klop de eiwitten tot pieken en spatel ze voorzichtig door de chocolade. 
  5. Klop de room lobbig en meng door het chocolademengsel. 
  6. Laat de mousse een nachtje in de koelkast opstijven.
  7. Serveer de chocolademousse met wat fijngemalen szechuan peper.

Tip: deze mousse is ook heerlijk met stoofpeertjes in rode port.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.