Tomatentaartjes met geitenkaas

Voor 4 taartjes

Ingrediënten:

Voor het deeg
• 150 gram tarwebloem
• 100 gram koude roomboter, in blokjes
• 1 groot ei
• 1 el koud water
• snuf grot zeezout

voor de vulling
• 3 eieren
• 200 ml kwark
• 200 gram zachte geitenkaas
• versgemalen peper en zeezout
• 100 gram geraspte Pecorino
• 500 gram trostomaatjes

voor erbij
• kiemgroenten

Benodigdheden: rasp*, taartvorm*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Kneed de bloem, boter en zout met je handen tot het kruimelig wordt.
  2. Voeg het ei en koud water toe en blijf kneden tot het een mooi deeg wordt.
  3. Doe het deeg in plastic folie en laat een half uur rusten in de koelkast.
  4. Haal het deeg 5 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  6. Klop de eieren los en roer de kwark en Pecorino erdoor. Doe de helft van de geitenkaas erbij en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  7. Vet de bakvormpjes in met zachte boter.
  8. Bestuif een werkblad met bloem.
  9. Rol het deeg uit tot een grote lap en verdeel over de bakvormpjes. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  10. Verdeel de rest van de geitenkaas over de taartjes en schenk het eiermengsel hierover. Leg in elk taartje nu een trosje tomaten. Rasp er nog wat Pecorino over.
  11. Bak de taartjes in ongeveer 25-30 minuten in de oven mooi gaar en goudbruin.
  12. Bestrooi de taartjes met wat kiemgroenten en eet met een grote groene salade. Ook lekker als voorgerecht.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/