Sabayon

Voor 4 personen

Ingrediënten:
Voor dit recept gebruiken we een lege, halve eierschaal om de hoeveelheden af te wegen.
• 5 eidooiers
• 8x een lege eierschaal met zoete witte dessertwijn (bv. Sauternes)
• 4x een lege eierschaal met suiker

Benodigdheden: steelpannetje*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:

  1. Doe de eidooiers met de wijn en de suiker in een pannetje en klop ze goed los.
  2. Zet het pannetje op een zacht vuur en klop met een garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Roer in de vorm van een 8 en werk tijdens het kloppen vanuit de pols.
  3. Serveer meteen, met een bolletje vanille-ijs of seizoensfruit.

Tip: ook lekker met limoncello in plaats van zoete wijn.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.