Granola met kokos en amandelen

Ingrediënten:
• 3 kopjes havermout
• 1 kopje geraspte kokos
• 1 kopje amandelschaafsel (geschaafde amandelen)
• 1 kopje gemengde pitten (bv. zonnebloem, pompoen, pijnboom)
• ¼ kopje kokosolie
• ¼ kopje vloeibare honing*
• 2 el esdoornsiroop*
• ½ tl vanille- of amandelextract*
• ½ kopje gedroogde cranberries (veenbessen) 

Benodigdheden: mengkom*, steelpan*, pollepel*, bakpapier, bakplaat*, potten met beugelsluiting*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1.  Verwarm de oven voor op 120° C.
  2.  Meng in een kom de havermout, de geraspte kokos, het amandelschaafsel, de pitten en de cranberries.
  3.  Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de honing en de ahornsiroop toe.
  4.  Giet bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
  5.  Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6.  Bak ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot de granola goudbruin is.
  7.  Laat afkoelen en verdeel de granola over enkele schone glazen potten met beugelsluiting. 

Tip: leuk om als cadeautje te geven! Varieer met verschillende soorten honing en nootjes: probeer bv. eens pistachenootjes met een scheutje oranjebloesem of rozenwater en voeg rozijntjes toe in plaats van cranberries.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.