Linzensalade met feta

Voor 2 personen

Ingrediënten:
voor de salade:
400 g Puy linzen
200 g feta
• 1 bosje radijsjes
handvol waterkers (of veldsla)
handvol rucola (of jonge slablaadjes)
handvol platte peterselie
enkele takjes oregano
1 kleine rode ui

voor de dressing:
½ tl honing*
½ dl koolzaadolie
1 el notenolie
scheutje balsamico-azijn*
versgemalen peper*
fleur de sel*

Benodigdheden: kookpot/pan, pollepel*, vergiet*, theedoek*, snijmesje*, snijplank*, kom*, garde*, schaal*, sauskommetje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking, giet ze af en laat afkoelen. 
  2. Was de sla en kruiden en dep ze voorzichtig droog met een schone theedoek. 
  3. Pel de rode ui en snijd in ringetjes. 
  4. Was de radijsjes en snijd ze af aan het steeltje.
  5. Maak de dressing: klop de honing door de koolzaad- en notenolie en breng op smaak met een scheutje balsamico-azijn, versgemalen peper en fleur de sel.
  6. Meng alle ingrediënten voor de salade en verkruimel de feta erover.
  7. Serveer de dressing apart en combineer de salade met desem- of speltbrood. 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious