Speltpannenkoekjes met spinazie

Voor 6 tot 8 pannenkoekjes

Ingrediënten:
Voor de pannenkoekjes:
• 250 g biologische bakmix voor speltpannenkoeken*
500 g jonge spinazieblaadjes
een klontje boter
versgemalen peper*
zeezout*
versgeraspte nootmuskaat*
300 ml melk
2 eieren
handvol verse bieslook en dille, fijngehakt
2 eiwitten 

Voor de dip van zure room:
• handvol verse bieslook en dille
125 g zure room
2-3 el yoghurt
scheutje witte wijnazijn
sap en rasp van ½ limoen
versgemalen peper*
zeezout*

Voor erbij:
• gerookte zalm
 3 bosuitjes (lente-uitjes), in fijne ringetjes

Benodigdheden: kommen*, pollepel*, theedoek*, vergiet*, koekenpan*, snijmes*, snijplank*, garde*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:

  1. Maak het pannenkoekenbeslag (dit kan eventueel een dag van tevoren) met de melk en eieren volgens de instructie op de verpakking.
  2. Was de spinazieblaadjes en dep ze droog. 
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en roerbak de spinazie. Laat goed uitlekken en hak fijn. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Hak de verse kruiden fijn en voeg ze, samen met de spinazie, toe aan het pannenkoekenbeslag. 
  5. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  6. Laat het beslag minstens 30 minuten rusten.
  7. Maak de dip van zure room: meng de fijngehakte kruiden door de zure room en yoghurt.
  8. Breng op smaak met de rest van de ingrediënten en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  9. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  10. Serveer de speltpannenkoekjes met de dip en wat fijngesneden gerookte zalm. Strooi voor het serveren de bosuitjes erover.

Tip: bak mini-pannenkoekjes en serveer ze als hapje met een toefje van de dip, een reepje zalm en werk af met een takje verse dille.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.