Saladedressings

saladedressing

Aziatische dressing
voor ca. 500 ml

Ingrediënten:
• 100 g chutney met mango en gember*
• 2 teentjes knoflook, geperst
• geraspte schil van 2 limoenen
• 1 bosje koriander, de blaadjes fijngehakt
• 100 ml rijstazijn
• 100 ml sojasaus
• 200 ml neutrale olie (bv. koolzaad- of zonnebloemolie)
• zout*
• versgemalen zwarte peper*
• 1 stengel citroengras, in de lengte doormidden gesneden (deze voeg je later toe)
• 1 rood pepertje (dit voeg je later toe)

Benodigdheden: beugelfles (0,5 liter), theedoek*, kom*, pollepel*, garde*, trechter*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Was een beugelfles (0,5 liter) af in goed heet sop of in de afwasmachine. Spoel om met schoon water en laat tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
  2. Meng chutney, knoflook, limoenrasp en koriander door elkaar in een kom.
  3. Voeg de rijstazijn en de sojasaus toe en roer alles door elkaar.
  4. Voeg nu in een dun straaltje de olie toe en klop met je garde tot je een gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de vinaigrette in de schone beugelfles, sluit af en schud een paar keer flink.
  6. Doe het citroengras en het pepertje bij de dressing in de fles.



Voor de caesardressing
voor ca. 500 ml

Ingrediënten:
• 200 ml dikke (Griekse) yoghurt
• 6 zoute ansjovisfilets uit olie, heel fijn gesneden
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 50 g mosterd
• 150 ml olijfolie*
• zout*
• versgemalen zwarte peper

Benodigdheden: beugelfles (0,5 liter), theedoek*, kom*, pollepel*, garde*, trechter*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Was een beugelfles (0,5 liter) af in goed heet sop of in de afwasmachine. Spoel om met schoon water en laat tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
  2. Meng yoghurt, knoflook, mosterd en de fijngesneden ansjovisfilets door elkaar in een kom.
  3. Voeg nu in een dun straaltje de olijfolie toe. Klop met een garde tot je een gladde saus hebt.
  4. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Giet de dressing door een trechter in de schone beugelfles, sluit af en schud een paar keer flink.

Deze recepten komen uit Keukengeheimen, een uitgave van Dille & Kamille. Klik hier voor meer informatie.