Minder tasjes, meer bomen!

Dille & Kamille draagt graag een steentje bij aan het verminderen van de afvalberg. Een van de dingen waar we als winkel, samen met onze klanten, mee kunnen minderen, is verpakkingsmateriaal. Natuurlijk pakken we cadeautjes nog steeds mooi in en beschermen we kwetsbare spulletjes veilig met vloeipapier. Maar we geven draagtasjes van papier of maïsmeel niet meer gratis mee bij elke aankoop.

Klanten hebben steeds vaker een eigen tas of mand bij zich, waar ze hun aankoop in mee kunnen nemen, dit willen we hiermee graag nog meer stimuleren. Ook heel handig: onze mooie katoenen Dille & Kamille tassen! Van dunne, makkelijk op te vouwen bio katoen (past in elke tas!) of van stevig canvas voor het zware werk. Die Dille-tas kan je blijven hergebruiken: voor je boodschappen en naar de markt, om mee te winkelen, naar school, als strandtas en op vakantie.

 

Een klein bedrag met een mooi doel: nieuw bos! 

Natuurlijk hebben we nog steeds papieren draagtasjes, hier vragen we nu € 0,20 voor. Met als uiteindelijk doel minder 'wegwerptasjes' en meer gebruik van duurzame boodschappentassen. Aan de opbrengst van onze papieren en maïsmeel tasjes willen we niks verdienen: met het geld dat we ontvangen voor de tasjes gaan we bomen planten! Dat doen we samen met onze partners: voor Nederland Trees for All, in België BOS+. Die nieuwe bomen groeien op den duur uit tot mooi nieuw bos: niet alleen fijn om in te wandelen, maar ook een nieuw thuis voor planten en dieren.

 

 

Trees for All: al 15 jaar duurzaam bos in Nederland en daarbuiten 

De stichting Trees for All werkt samen met haar partners aan duurzame bosaanplant, bosbehoud en bosherstel, om zo de maatschappij een belangrijke ecologische en ook sociaaleconomische meerwaarde te bieden. 

Met de opbrengst van Dille & Kamille tasjes plant Trees for All nieuw bos in Nederland. Samen met Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag zijn zij hiervoor verenigd in het Nationaal Bossenfonds.

Voor elke boom die Trees for All in Nederland plant, wordt er ook een boom geplant in hun project op de Filippijnen. Zo heeft onze samenwerking ook een globale impact.

We houden je graag op de hoogte van onze samenwerking met Trees for All. Zodra er nieuws is, lees je dat hier of op onze Facebookpagina.

 

Klik hier voor meer informatie over Trees for All.