Pizza met kerstomaatjes, gegrilde courgette en burrata

Pizza met kerstomaatjes, gegrilde courgette en burrata

voor 2 pizza’s

Ingrediënten:
voor het pizzadeeg

voor de tomatensaus

  • olijfolie*
  • 1,5 kg trostomaten, ontpit en in blokjes gesneden
  • 4 teentjes look, fijngesneden
  • een handvol verse basilicum
  • grof zeezout*
  • versgemalen zwarte peper*

voor de topping

  • olijfolie*
  • 1 bakje rode en gele kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 courgette, in repen gesneden
  • 1 bol burrata (verse kaas)
  • grof zeezout*
  • versgemalen zwarte peper*

Benodigdheden: kookpot/pan, pollepel*, zeef*, inmaakpot*, kom*, theedoek*, pizzabakplaat, grillpan*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak de tomatensaus: doe wat olijfolie in een kookpot/pan en laat hierin de tomaten stoven met de teentjes look tot de tomaten zacht zijn. 
  2. Voeg de basilicumblaadjes toe, en laat de saus nog even pruttelen op een zacht vuur. 
  3. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
    Tip: Je kan deze saus ca. 5 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten glazen pot. In een schone, gesteriliseerde inmaakpot of weckpot blijft de saus enkele maanden goed. Deze tomatensaus is een lekkere basis voor soepen en sauzen.
  4. Maak het pizzadeeg: los de gist op in het lauwwarme water. 
  5. Doe er de pizzamix en de olijfolie bij. Kneed het deeg zo’n 10 minuten.
  6. Verdeel het deeg in twee gelijke delen, en laat het onder een vochtige theedoek ca. 30 minuten rijzen. 
  7. Verwarm de oven voor op 200°C.
  8. Grill intussen de courgette in een hete grillpan met wat olijfolie.
  9. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. 
  10. Bestrijk het deeg met wat tomatensaus en leg er de kerstomaatjes en gegrilde courgetterepen op.
  11. Leg er hier en daar een stukje burrata tussen. (Hou de rest voor de afwerking van de pizza.)
  12. Bak de pizza 15-20 minuten in de oven tot de pizza goudbruin en krokant is. 
  13. Beleg de pizza met extra stukjes burrata en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.