Jam van rood zomerfruit

Voor 2 grote potten

Ingrediënten:
• 500 g frambozen en aardbeien (vers of diepvries)
• 500 g minuutsuiker/geleisuiker
• het sap van 1/2 citroen 

Benodigdheden: aardbei-ontkroner*, kookpot/pan, pollepel*, jampotten*, theedoek*, bord*, jamtrechter*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. 
  2. Doe het fruit samen met de suiker en het citroensap in een ruime kookpot/pan.
  3. Roer flink door en breng langzaam aan de kook. 
  4. Druk met een houten lepel wat van de vruchten fijn. (Daardoor komt er pectine vrij en gaat de jam beter binden.)
  5. Laat ongeveer 15 minuten op een zacht vuur koken. 
  6. Steriliseer intussen de jampotten en de deksels door ze in een pan met water minimaal 5 minuten te koken, of was ze op een heet programma in de afwasmachine. Laat ze omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
  7. Test of de jam voldoende is ingekookt: laat enkele druppels op een koud bord vallen. Als de jam meteen opstijft, kan je hem m.b.v. een jamtrechter in de potjes doen. 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.