Tajine met kip, abrikozen en rozijnen

Voor 4 personen 

Ingrediënten:
• 8 kippenboutjes
• ras el hanout*
• 4 uien, in ringen gesneden
• handvol gedroogde abrikozen, gehalveerd
• 150 g donkere rozijnen
• 2 dl water
• 2 el plantaardige olie

Benodigdheden:tajine*, kooktang*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Zet de tajine op het vuur* en doe er de olie in. 
  2. Kruid de kippenboutjes met de ras el hanout-kruiden en bak ze aan in de tajine. 
  3. Voeg de uienringen toe en laat alles even aanstoven. 
  4. Voeg ook de rozijnen en de gedroogde abrikozen toe. 
  5. Draai het vuur laag, giet het water over de kip en zet het deksel op de tajine. Laat zo’n 45 minuten sudderen.
  6. Serveer de tajine met Marokkaans brood of couscous.

*De tajine kan gebruikt worden op een gasfornuis (gebruik dan een sudderplaat of vlamverdeler), elektrisch fornuis, in de meeste ovens en op een houtskool- of houtvuur buiten.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.