Italiaanse espressokannen



Voor het eerste gebruik:

 

• Spoel de espressokan om met heet water en een scheutje azijn. Gebruik géén afwasmiddel, dit tast het aluminium aan.
• Laat de kan ‘op smaak komen’ door een aantal keer koffie te zetten (met een kleine hoeveelheid koffie). Giet de koffie telkens weg. 

 

Gebruiksaanwijzing:

• Vul het onderste gedeelte van de kan tot net onder het ventiel met koud water.
• Plaats de trechter op dit onderste gedeelte en vul deze met gemalen koffie. Druk de koffie niet aan. LET OP: gebruik alleen espressomaling.
• Draai het bovenste deel vast op de onderkant (niet d.m.v. het handvat!).
• Verwarm de kan op een lage temperatuur. Let bij gebruik op gas op dat de vlam niet bij het handvat kan komen. Verwarmen op een lagere temperatuur, zorgt voor koffie met een ‘romiger’ smaak.
• Zet de warmtebron laag zodra de koffie begint te pruttelen en haal de espressokan van het vuur zodra de koffie helemaal doorgelopen is naar het bovenste gedeelte. Laat de koffie nooit koken, dit komt de smaak niet ten goede.
• Spoel de losse onderdelen na elk gebruik uit met warm water. Laat de losse onderdelen apart drogen.

Zowel geschikt voor op gas, als op elektrische en keramische kookplaten. De rubberen ringen en de filtertjes zijn los te koop. Niet geschikt voor in de afwasmachine.