Wraps met zoete aardappel, kikkererwten en hummus

Wraps met zoete aardappel, kikkererwten en hummus

Voor 2 personen

Ingrediënten:
• wraps
• 500 g zoete aardappel (met schil)
• olijfolie*
• zeezout*
• paar takjes verse tijm
• 1/2 tl kaneel*
• 1/2 tl cayennepeper*
• 1 blik kikkererwten
• zeezout*
• 1 tl gerookt paprikapoeder*
• 1 tl gedroogde tijm*
• 1/2 tl kaneel*
• 1/2 tl gemalen komijn*
• 1/2 tl gemalen koriander*

Voor het sausje met hummus:
• 200 g hummus
• 1 el yoghurt
• sap van 1/2 limoen
• handvol verse muntblaadjes, fijngesneden

Toppings:
• 1 sjalot, in ringen
• 2 stengels bosui, in stukjes
• verse koriander
• verse munt
• zonnebloempitten en pompoenpitten

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kommen*, bakpapier, bakplaat*, zeef*, pollepel*, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de zoete aardappels in stukken. Je hoeft ze niet te schillen.
  3. Doe de aardappelstukken in een kom en voeg een scheut olijfolie, verse tijm, kaneel, zeezout en cayennepeper toe. Meng goed. 
  4. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en zet de timer op 10 minuten.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken. 
  6. Doe de kikkererwten in een kom. Roer er een scheut olijfolie, gedroogde tijm, kaneel, komijn, gerookt paprikapoeder, zeezout en koriander door.
  7. Verdeel de kikkererwten naast de zoete aardappel over de bakplaat. 
  8. Zet de timer nu op nog 20 minuten tot de zoete aardappel zacht is en de kikkererwten knapperig.
  9. Maak intussen de saus en de toppings: snijd de sjalot en bosui in stukjes.
  10. Verhit een koekenpan op het vuur en bak de pitjes (zonder olie!) tot ze gaan geuren.
  11. Meng de hummus met de yoghurt, het limoensap en de fijngesneden muntblaadjes.
  12. Verwarm de wraps in de magnetron of oven. 
  13. Smeer de wraps in met de hummussaus. 
  14. Verdeel de zoete aardappel en kikkererwten over de wraps. Werk af met je favoriete toppings.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.