Bananen-dadelbrood

Voor 1 cake

Ingrediënten:
• 3 rijpe bananen (hou 1 banaan apart)
• 4 el agavesiroop
• 150 g Griekse yoghurt
• 3 eieren
• 140 g speltbloem
• 100 g gemalen havermout
• 1 el bakpoeder*
• 50 g walnoten, fijngehakt
• 8 dadels zonder pit, in stukjes 

Benodigdheden: kommen*, keukenmachine of blender, pollepel*, bakpapier, bakvorm*, snijmesje*, caketester*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:

  1.  Verwarm de oven voor op 180°C
  2.  Meng de agavesiroop met de Griekse yoghurt, de eieren en 2 bananen. Mix glad in een blender of keukenmachine.
  3.  Doe de speltbloem, de havermout, het bakpoeder, de walnoten en dadels in een kom.
  4.  Giet de ‘droge’ ingrediënten beetje per beetje bij het bananen-mengsel. Meng goed.
  5.  Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
  6.  Leg bovenop het bananen-dadelbrood een doormidden gesneden banaan.
  7.  Bak het bananen-dadelbrood ca. 60 minuten in de voorverwarmde oven tot het gaar is.
  8.  Laat afkoelen op een taartrooster.  

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.