Onderhoud houten keukengerei


Gebruiksaanwijzing

• Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine.

• Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.

• Was het liefst af zonder afwasmiddel en droog het onmiddellijk af.

• Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.

• Hout neemt geuren, smaken en kleurstoffen op. Gebruik daarom liever aparte lepels en spatels voor bv. pikante gerechten en zoete desserts. Gebruik een aparte snijplank voor uien.
 


Houten planken

• Wrijf de plank vóór het eerste gebruik in met (olijf)olie - ook de zijkanten - en laat de olie goed intrekken. De olie beschermt het hout tegen vocht en tegen het intrekken van geur-, smaak- en kleurstoffen.

• Herhaal deze behandeling regelmatig tijdens de eerste maanden. Daarna alleen nog met olie behandelen indien nodig.

• Verwijder vuil zoveel mogelijk met een vochtige doek.

Ander houten keukengerei kan je op dezelfde manier een beschermlaag geven.